Agroinvest Foundation

DOBRO DOŠLI U AGROINVEST HOLDING

 

Naše usluge za cilj imaju pružanje podrške ekonomskom napretku u nerazvijenim područjima. Kao filijala Vision Fund International-a, započeli smo poslovanje 1999. godine prvo u Crnoj Gori, i proširili ga u Srbiji 2001. godine.


Vision Fund International (koju je osnovala World Vision International) udružuje institucije u  42 države i ima ukupan portfelj od  373 miliona američkih dolara sa preko  626.000 klijenata / klijentkinja i sa stopom otplate zajma od 96,7%.


U Srbiji djelujemo kao posrednik za preduzetnike, a u Crnoj Gori nudimo preduzetničke zajmove onima koji nemaju, ili imaju ograničen pristup zajmovima koje odobravaju poslovne banke. Zajmovi su namijenjeni malim preduzetnicima za osnivanje i poboljšanje malih poslovanja, trgovinu usluge, poljoprivredu, rekonstrukciju i poprvaku poslovnih objekata.

Najveći broj naših klijenata / klijentkinja koriste zajmove za osnivanje poslovanja, što otvara nova radna mjesta za članove njihovih porodica. Kako njihova poslovanja postaju održiva, više od polovine naših klijenata / klijentkinja ostaje sa nama i tokom sljedećeg zajamskog ciklusa. Najveći dio našeg portfelja  koristi se za poljoprivredu, ali obuhvata i druge vrste malih poslovanja.

Preko 60% svih naših klijenata su žene. Žene, kao glavna lica koja vode brigu o porodici, su oni klijenti kod kojih  je najveća vjerovatnoća korišćenja povećanog prihoda u korist njihove djece.

 

 

 

 

Nagrade i ocene

aw1m aw2m aw3m aw4m


Mikrofinansijski centar je nagradio našu kompaniju za inovativan i originalan način kreditiranja kroz seoska udruženja, integraciju mikrofinansijskih aktivnosti sa socijalnom misijom, kao i za posvećenost društvenoodgovornom načinu rada.


Planet Rating nas je ocenio sa ocenom 4 (od 5) šta jasno potvrđuje nešu posvećenost društvenoodgovornim ciljevima, odgovornom menadžmentu i socijalnoj misiji.

Planet Rating je ocenio naše finansijske i institucionalne kapacitete ocenom A-, koristeći G.I.R.A.F.E. sistem ocenjivanja.

 

 

Our Partners

ADA amity-snaga-prijateljstva-logo BlueOrchard CKBBanka EFSE Incofin
KFW SGLogo resp OikoCredit logo

TripleJump

symbiotics-logo